ANNIKA KYRÖLÄINEN

Koulutus

Psyykkinen valmentaja
Peltonen Performance Oy
2023

Lisäkoulutukset ja kurssit

IHAN YKKÖSTYYPPI

Diabetes

Sain diagnoosin tyypin 1 diabeteksestä vuonna 2011. Olin tuolloin 13-vuotias. Olihan se shokki, koska tiesin, että se muuttaa koko elämäni. Olin esimerkiksi aina haaveillut armeijasta ja urasta poliisina. Nyt se kaikki oli viety minulta silmänräpäyksessä. Lisäksi sairastuessani olin juuri teini-iän kynnyksellä ja sairaus hävetti minua.

Pidemmän aikaa yritin unohtaa diabeteksen ja jätin sen hoidon taka-alalle, vaikka tiesin sen vaikuttavan merkittävästi hyvinvointiini. Lopulta huomasin, että oikotietä onneen ei ole. Minun olisi oltava parempi diabeetikko ollakseni esimerkiksi parempi urheilija.

Etsin kauan itselleni diabetesta ymmärtävää valmentajaa, mutta kun sellaista ei löytynyt, päädyin lopulta itse PT-koulutukseen. Koulutuksen jälkeen olen aktiivisesti etsinyt tietoa ja opiskellut lisää diabeteksesta, diabeetikoiden ravitsemuksesta sekä diabeteksen ja urheilun yhdistämisestä. 

Halusin kääntää omat heikkouteni vahvuuksiksi ja nykyään pystyn tarjoamaan apua myös muille!

Valmennuskokemus


Valmennuskeskus Voimala

Aloitin työt valmentajana Valmennuskeskus Voimalassa heti valmistumiseni jälkeen ja siitä asti olen kerryttänyt kokemustani eri tasoisten asiakkaiden parissa. Toimenkuvaani salilla kuuluu henkilökohtaiset valmennukset ja ohjaukset. Tämän lisäksi valmennan erilaisia pienryhmiä!

Online

Lähivalmennusten ohella olen valmentanut ihmisiä ympäri Suomen etänä. Etänä tarjoan psyykkistä valmennusta ja online valmennusta. Online valmennukseeni on hakeutunut erityisesti diabeetikoita, jotka kaipaavat valmentajaltaan sairauden haasteita tuntevaa otetta!

Oma urheilutausta

Olen aina ollut kilpaurheilija. Nuorempana pelasin tavoitteellisesti jalkapalloa ja futsalia sekä osallistuin aktiivisesti hiihto- ja yleisurheilukilpailuihin. Välissä kävin kokeilemassa myös ratsastusta ja pesäpalloa, mutta lopulta potkupallo vei voiton. Pelasin jalkapalloa yli 10 vuotta aina SM-tasolla asti ennen kuin polvestani meni ristisiteet ja se jouduttiin leikkaamaan. Leikkauksen jälkeen tavoitteellinen jalkapallourani loppui ja nykyään olen käynyt vain höntsämielessä pelaamassa futsalia.

Jenkkifutis

Kuntoutuksen jälkeen etsin itselleni polviystävällisempää lajia, mutta kuvioihin tuli jenkkifutis. Laji vei ihan täysin mennessään ja sain sitä kautta asetettua itselleni uudet kilpatavoitteet. Toisella pelikaudellani voitimme 1. divisioonan mestaruuden häviämättä yhtääkään peliä. Nousimme liigaan ja samoihin aikoihin pääsin mukaan maajoukkueeseen. Nykyään minua voi kutsua Suomen parhaaksi kickeriksi!

Kuntosali

Kuntosalilla olen käynyt ehkä 15-vuotiaasta asti. Olen aina halunnut kehittyä ja olla vahva, mutta sali ei kuitenkaan koskaan ole ollut varsinainen ykkösprioriteettini. Olen treenannut salilla aina lajiani tukevasti, mutta viime vuosina minua on alkanut kiinnostaa myös voimanosto. Ei voi tietää, mutta ehkä tästä tulee seuraava kilpailullinen tavoitteeni?

Valmennusfilosofia

Minulle on aidosti tärkeää, että asiakas voi kokonaisvaltaisesti hyvin, etenee kohti tavoitteitaan ja kehittyy. Valmennus on aina oppimisprosessi, jossa avoin ja rehellinen vuorovaikutus on avainasemassa. Valmentajana pyrin myös perustelemaan, miksi mitäkin asioita tehdään. 

Otan jokaisen asiakkaan huomioon tasavertaisena yksilönä ja varmistan, että valmennuspaketit on suunniteltu vastaamaan kunkin henkilökohtaisia tarpeita. Valmennuksessa kuuntelen asiakkaan toiveita ja teen muutoksia suunnitelmiin tarpeen mukaan. 

Yritykseni noudattaa vastuullisuutta liikunta-alalla ja kaikki valmennukseni perustuvat tutkittuun tietoon. Jotta voisin tarjota asiakkailleni parasta mahdollista palvelua muuttuvassa maailmassa, sitoudun kehittämään omaa osaamistani jatkuvasti esimerkiksi kouluttautumalla lisää ja perehtymällä uusimpiin tutkimuksiin. Valmennuksen perustaminen tutkittuun tietoon takaa, että metodit, joita käytämme, ovat todistetusti turvallisia ja toimivia.

Valmentajana tarjoan sinulle avaimet onnistumiseen ja olen apunasi matkalla kohti tavoitteitasi. Tulokset ovat kuitenkin aina sinun oman, kovan työsi käsialaa. Valmentajan ei kuulu omistaa tätä ylpeyttä, vaan olla onnellinen siitä sinun rinnallasi!

@annikajennam

sosiaalisessa mediassa